NejenHra: nový kreativní prostor pro děti a rodiče v Pardubicích

NejenHra v Pardubicich nabizi kreativní a edukativní hračky i příjemný prostor pro rodiny.

V naší sérii „Po Česku po knihkupectvích“ vás tentokrát pozveme do Pardubic, konkrétně do místa jménem NejenHra. Nejde jen o knihkupectví, ani jen o dětskou herničku – jde o příjemný prostor pro děti i jejich rodiče, místo pro kreativitu, rozvoj, společně strávený čas i pro dobrou kávu. Jak NejenHra vznikla, co vše v ní najdete i kam dál se v Pardubicích podívat, o tom jsme si povídaly se zakladatelkou Ivanou Nádvorníkovou

 

Poketo: Jak NejenHra vznikla?

Ivana Nádvorníková (IN): Jakožto maminka na rodičovské dovolené jsem v Pardubicích hledala obchod, kde bych našla edukační hračky, pomůcky k tvoření, nebo jen pouhou inspiraci k tomu, jak dítě zabavit tím nejpestřejším způsobem. Bohužel jsem nic takového nenašla a o tom je právě NejenHra – kreativita, inspirace, tvořivost, hravost, rozvoj, společně strávený čas a v neposlední řadě zábava pro nás i naše ratolesti. Centrum, které baví děti, ale také i rodiče.

 

P: Co v NejenHře nabízíte?

IN: Děti si mohou hrát v našem dětském koutku a vyzkoušet si tak hračky, které je zaujmou. Veškeré hračky, které najdete v dětském koutku, lze u nás i zakoupit. Především se soustředíme na edukační pomůcky. V prvních letech života mají děti nevyčerpatelný zdroj energie a touhu po spojení s okolním světem. Touhu po poznávání. Chceme je v tom podpořit a posílit tyto schopnosti v jejich budoucím životě.

Ve světě informačního ruchu a neustálých notifikací je kniha jednou z cest k rozvoji soustředěnosti a ucelených vědomostí. Knihy také pobaví, rozvíjí představivost a schopnost číst a projevovat svoje myšlenky skrze psaní a řeč. Proto si dáváme záležet na výběru kvalitních knih.

A v neposlední řadě u nás najdete výtečnou kávu. Milujeme dobrou kávu a rádi bychom s Vámi sdíleli naši zálibu. Nabízíme možnost vychutnat si šálek kávy přímo v našem centru či zakoupit balení mleté a zrnkové kávy NejenHra a vychutnat si její chuť u Vás doma.

Kromě toho pořádáme různé akce pro rodiny. Člověk je tvorem společenským a navazování nových vztahů a prohlubování těch stávajících je velkou součástí našich životů. Skrze hru a zábavu chceme v našem centru vytvořit prostor, kde si rodiče a jejich děti mohou cítit jako komunita.

 

P: Kde vás najdeme?

IN: V centru Pardubic – Sladkovského 458, Pardubice  – vstup z Hronovické ulice. Autem lze dojet přímo před naše centrum.

 

Kunětická Hora, Foto: Ladislav Boháč

P: Když si uděláme výlet do Pardubic a navštívíme NejenHru, co dál nám můžete doporučit?

IN: NejenHru najdete v centru Pardubic. Krásnou procházkou Starým Městem dojdete k Zelené bráně. Ta představuje jednu z nejznámějších dominant Pardubic. Z vyhlídkové věže budete mít ten nejhezčí výhled na Pardubice a okolí. Kousek od Zelené brány najdete Pardubický renezanční zámek. Z areálu pardubického zámku se stalo významné kulturní a společenské centrum Pardubic se svými hodnotami vynikající památky umístěné v pásu zeleně. Hlavním uživatelem zámku je Východočeské muzeum, které postupně realizuje ambiciózní program. Zámek je umístěn v Tyršových sadech, což je nádherný rozsáhlý parkový komplex.

15 km od Pardubic najdete Kunětickou Horu. Na vrcholu této hory se nachází zřícenina hradu z 15 stol.  V podhradí najdete obory se zvířaty a dětská hřiště, včetně největší outdoorové trampolíny. Na samotném hradě najdete i prohlídky, které jsou přizpůsobeny dětem. Dojít můžete do perníkové chaloupky – Muzea perníku. Na výletě po Pardubicích nezapomeňte ochutnat vyhlášenou Kunětickou zmrzlinu. Mňam.

 

 

NejenHru najdete na www.nejenhra.cz