Na cesty i do deštivého počasí aneb prázdninové tipy, jak zabavit děti

Tábory, chaty, prázdniny u prarodičů, přesuny mezi různými destinacemi, ale i nemoci nebo deštivé počasí. To všechno čeká rodiny o prázdninách spolu s nejdůležitějším úkolem – jak zabavit děti. A protože i my v Poketu s tím máme četné zkušenosti, nabízíme vám tipy pro malé i větší děti.

 

Vyměňte obrazovku za klasiku: čtverečkovaný papír a tužku

Piškvorky nebo Lodě patří mezi klasiky, ke kterým stačí mít tužku, papír a spoluhráče a o zábavu je postaráno. Na výběr je ale samozřejmě mnohem víc. Dali jsme do kupy návody na 15 oblíbených her, k tomu čtverečkovaný sešit a zbytek už je na vašich dětech.

Sada obsahuje hry pro různé záliby: od kreslení, přes vymýšlení strategií, logiku či jazykové hrátky. Zhruba polovina je určena pro děti od pěti let, další polovina od cca šesti let. Návody jsou zobrazeny vždy na jednotlivých volných papírech (oboustranně), aby se s nimi dětem lépe zacházelo. Stačí tedy sbalit tužky nebo pastelky a můžete začít. Otázkou je jen čím: vyrazíte s Formulí 1, nebo si raději zasoutěžíte s Křížovkou?

Sadu HRY – TUŽKA – PAPÍR – ČTVEREČKY si můžete pořídit zde.

 

 

 

Kapesní knížky na cesty pro ty nejmenší i pro začínající čtenáře

Malé, lehké knížky se hodí na nekonečné cesty jakýmkoliv dopravním prostředkem (tedy kromě kola či tříkolky). Navíc se velikostně hodí do dětských rukou. Příběhy čtveřice kamarádů Matyldy, Kvida, Mai a Aloise vás zavedou jednou na houby, jindy za popelářským snem nebo třeba do říše fantazie, kde se z pneumatiky (možná) stane i kočka. V Poketu jsme dosud vydali devět kapesních knížek; od prvních slov po první čtení. Pokud tedy máte doma ještě další četby či předčítání chtivé děti, určitě najdete něco i pro ně.

Podívejte se sem na nabídku knih.

 

 

 

Když prší

Kooperativní desková hra Houbohra je rychlá a pokaždé jiná - baví děti i dospělé.Táhne vás to do lesa, ale venku prší a navíc nerostou? Žádné strachy, po dešti bude co sbírat! A vy máte alespoň čas prozkoumat s dětmi svět jedlých i nejedlých hub alespoň teoreticky. A zábavně! Během Houbohry hráči vyrážejí na houby a dojít mají až na nádraží. Hází kostkou, jedlé houby je posouvají v cestě vpřed, nejedlé houby a mlsání borůvek je naopak brzdí. V téhle hře se navíc nevyhazuje a ti, kdo jsou už v cíli, pomáhají ostatním kamarádům dostat se na vlak včas.

Hra je vhodná pro děti od tří let, nudit se ale nebudou ani malí školáci. Herní sadu doplňuje knížka Matylda na houbách, která má jednoduchý příběh z lesa a slouží zároveň jako mini-atlas hub. Najdete zde.

 

 

 

 

Nemůže se vaše děcko dočkat první třídy?

Nechte ho hrát s abecedou. Pořiďte mu praktický, „plněný“ kufřík z naší limitované edice pro předškoláky. Uvnitř se skrývá jednak kapesní knížka o první třídě, dále hra Písmenožrout na trénování abecedy a do třetice přehledná karta české abecedy, kterou si děcko může vložit do sešitu nebo knihy. Tento kufřík – letos v barvě modré – najdete zde.

A pokud je vaše dítě nadšenec do lepení samolepek, pak můžeme doporučit náš „bestseller“: Nalepuj a dokresluj abecedu.

 

 

 

 

Přejeme vám krásně prožité léto!